Parlamentul European își manifestă preocuparea față de ritmul lent al reformelor privind statul de drept și lupta împotriva corupției din Republica Moldova, care continuă să sufere din cauza instabilității politice acute.
Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR) a acuzat marți SUA că vor să instige la o revoluție în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidențiale ce vor avea loc aici pe 1 noiembrie.
În cadrul unei întâlniri cu șeful diplomației americane Mike Pompeo, ministrul român de externe Bogdan Aurescu a evidențiat eforturile României privind întărirea interconectivității dintre nordul și sudul Europei Centrale.
Igor Dodon și Maia Sandu sunt creditați cu primele două șanse în intențiile de vot la alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.
Președintele Igor Dodon s-ar fi văzut cu fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc, în timpul vizitei făcute în această vară pe munteles Athos, scrie ziarulnational.md.
Alegerile libere și democratice sunt o precondiție pentru sprijinul european de orice natură, iar desfășurarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor Republicii Moldova cu UE, spune Siegfried Mureșan.
În cadrul Programului Operațional Comun România-R. Moldova 2014-2020, au fost semnate, în ultima săptămână, contracte de tip SOFT, în valoare de 2,8 milioane de euro, care vor fi derulate de beneficiari din România cu parteneri din R. Moldova.
Importurile României din R. Moldova au depășit de câteva ori importurile de produse moldovenești ale altor parteneri strategici, potrivit datelor Biroului Național de Statistică de la Chișinău pentru șapte luni ale anului 2020.
Fenomenul infodemiei a explodat în perioada pandemiei în UE, dar și în statele din Vecinătatea Estică. UE trebuie să combată această dezinformare, dar soluțiile vor putea efect mai degrabă pe termen lung.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.