Premierul desemnat Natalia Gavrilița și echipa sa nu au obținut joi votul de încredere a deputaților moldoveni. Aceasta îi îndemnase pe membrii Parlamentului să nu voteze Cabinetul, pentru a putea fi declanșate alegeri anticipate.

După ce a prezentat programul de guvernare și a răspuns la întrebările deputaților, candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru și lista de miniștri a fost supusă votului în plenul Parlamentului.

Niciun deputat nu a fost în favoarea listei propuse de Gavrilița, relatează Agora.md.

De altfel, Natalia Gavrilița i-a îndemnat deputații să nu o voteze, pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate. 

Premierul desemnat a adus critici dure la adresa actualului Parlament, care nu ar mai reprezenta interesele cetățenilor și a amintit despre victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale și așteptările cetățenilor pentru realizarea programului său, relatează Radio Chișinău.

”Este evident că fracțiunea Platformei DA nu va vota pentru Guvernul doameni Gavrilița. Am analizat programul de guvernare. Desigur putem dezbate acest document. Sunt multe puncte care coincid cu dezideratele Platformei. Noi avem propria agendă și nu participăm în niciun show ieftin al socialiștilor, nici în imitarea investirii Guvernului care nu se dorește să fie votat”, a  declarat înainte de vot deputatul Platformei DA Alexandru Slusari.

”Absurdul a ajuns la limite azi. Parlament să nu ne dăm votul pentru un Guvern care nu vrea să fie votat. Am decis să ies pentru ca să cer scuze cetățenilor și colegilor mei pentru că este o rușine ce s-a întâmplat azi în Parlament”, a spus liderul PDM Pavel Filip.

La începutul ședinței plenare, deputații Partidului Șor au părăsit sala și nu au participat la vot.

În timp ce candidata propusă de președinta Maia Sandu pentru funcția de premier, Natalia Gavrilița, prezenta programul de guvernare liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că socialiștii propun propriul candidat pentru această funcție, pe Mariana Durleșteanu.