Parlamentul European a votat miercuri acordarea unui ajutor de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Prima tranșă ar putea fi ajunge în R. Moldova chiar în această lună.

Asistența financiară se înscrie în pachetul oferit statelor partenere în politica de extindere și vecinătate a UE. În total, decizia prevede împrumuturi de trei miliarde de euro destinate acțiunilor de combatere a efectelor pandemiei COVID-19, relatează Agora.md.

Potrivit europarlamentarului român Marian-Jean Marinescu, prima tranșă ar putea ajunge în Republica Moldova chiar în luna mai:

”Am votat în favoarea propunerii Comisiei și Consiliului European de a acorda asistență financiară statelor partenere în politica de extindere și cea de vecinătate. Din acest pachet financiar de trei miliarde euro destinat combaterii efectelor pandemiei de coronavirus, Republica Moldova primește 100 de milioane de euro. Parlamentul European adoptă în regim de urgență această propunere astfel încât prima tranșă a fondurilor va fi transferată chiar în cursul lunii mai. Este un semnal important prin care UE transmite statelor partenere că le este alături în această perioadă extrem de dificilă”.