Vlad Plahotniuc susține că lucrează la mai multe planuri, cel mai important fiind cel pentru readucerea stabilității în R. Moldova. Plecat din țară, după demisia Guvernului Filip, oligarhul nu spune unde se află.

PDM a anunțat vineri într-un comunicat că ”Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din țară, la familia sa”. Și alte persoane din anturajul său au plecat din R. Moldova după ce PDM a decis să renunțe la putere și să o lase pe Maia Sandu să guverneze.

Vlad Plahotniuc transmite acum că are nevoie de o pauză, dar nu pentru a se odihni.

”Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reușim să readucem stabilitatea în Moldova și liniștea de care cetățenii au nevoie. În același timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”, a scris luni, pe Facebook, liderul PDM.

El susține că s-a gândit la retragerea din politică, dar ”asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă, să dezamăgesc oamenii, care și-au pus speranțe în mine”.