Uniunea Europeană se bucură de mai multă popularitate în rândul moldovenilor decât Uniunea Eurasiatică. Încrederea în președintele pro-rus Igor Dodon scade, iar Rusia este percepută ca fiind „cel mai mare pericol”, arată un sondaj publicat joi.

49% dintre respondenți au precizat că ar prefera Uniunea Europeană, dacă Moldova ar trebui să se alăture unei uniuni economice internaționale, scrie Report.md. Uniunea Eurasiatică este preferata de 38% dintre persoanele intervevate pentru sondajul IRI. Față de cifrele din sondajul efectuat în luna martie, creșterea în favoarea UE este de 7%.

28% dintre moldoveni consideră că Rusia reprezintă un pericol pentru Moldova, în timp ce Uniunea Europeană este perceputa ca o amenințare de 9% dintre moldoveni, iar România pentru 7%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, doar Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Democrat (PD) ar accede în Parlament. PSRM ar acumula 30% din voturi, PAS - 21%, PDM - 8%, PCRM și PPDA - câte 4%, iar „Partidul Nostru” și Partidul Popular European - câte 2%.

Citiți articolul complet pe www.report.md