Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu premierul Ion Chicu, își va da demisia, a anunțat miercuri premierul în exercițiu. Dacă Parlamentul va fi dizolvat, urmează alegeri parlamentare anticipate.

Decizia a fost luată după o întrevedere a lui Ion Chicu cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, și cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite agora.md, preluată de Agerpres.

„Ședința de Guvern de ieri a fost destinată adoptării legilor importante ale țării și mecanismelor de implementare. Ne-am îngrijit ca să nu fie probleme în continuare. Mașina statului va funcționa, vor fi achitate salarii, pensii. Este absolut necesar să mergem în continuare pe obiectivul major - dizolvarea Parlamentului. După cum știți, există două căi, una dintre care este demisia Guvernului, ceea ce și voi face pe parcursul zilei de astăzi”, a spus Chicu.

Ion Chicu a spus că își va prezenta demisia pe parcursul zilei de astăzi.

El a menționat că planifică o întrevedere cu președinta aleasă, Maia Sandu.

Parlamentul Republicii Moldova urma să se reunească miercuri și joi în două ședințe extraordinare. Ședința de miercuri era dedicată examinării moțiunii de cenzură inițiată de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) împotriva guvernului condus de Ion Chicu, în timp ce joi va fi învestirtă Maia Sandu.

Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a câștigat categoric al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, obținând 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi primite de președintele în exercițiu Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).