Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua marți o vizită de lucru la București, anunță Administrația Prezidențială de la Chișinău.

În cadrul vizitei, lidera de la Chișinău va participa la Conferința Internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Parlamentul României. 

În aceeași zi, Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale cu președintele Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

De asemenea, șefa statului se va întâlni cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia.

Recent, România a decis ca Republica Moldova să procure energie electrică din țara noastră la un preț de 90 de euro/MWh pentru a acoperi necesarul de 30%.

Tot în această lună, Guvernul de la București a aprobat un Memorandum pentru aprobarea acordării unui ajutor Guvernului Republicii Moldova constând într-o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemn pentru încălzire.

Ministrului Mediului, Tanczos Barna, anunța la începutul lunii că lemnul va fi distribuit de Romsilva prin Agenția Moldsilva la prețul de de 200 lei/mc (fără TVA), respectiv o valoare totală de 26 milioane lei (fără TVA), ce va fi suportată de către Agenția Moldsilva.