Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit vineri prima doză de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca.

Maia Sandu a scris într-un mesaj pe Facebook faptul că se bucură că are această oportunitate, pentru că astfel își protejez sănătatea sa și pe a celor cu care intră în contact.

"Mulțumesc medicilor, asistentelor medicale, tuturor celor implicați în eforturile de depășire a pandemiei. Vaccinul ne va ajuta sa învingem Covid-19 și să revenim la normalitate - să ne revedem cu cei dragi, să redeschidem economia, școlile, frontierele. Să putem lucra, călători, sărbători în voie, fără frică și fără riscuri. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Acum există suficiente doze de vaccin în Moldova. Adresați-vă medicului de familie pentru a vă programa la vaccinare. Folosiți această oportunitate pentru a vă proteja viața și sănătatea", a mai scris Maia Sandu.

România a oferit câteva sute de mii de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova, iar prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat miercuri că, începând de săptămâna aceasta, România va putea să și vândă dozele în Republica Moldova: ”200.000 de doze lunar, aceasta a fost discuția cu Republica Moldova".