Localitățile Republicii Moldova se confruntă iar cu întreruperi masive de curent, vicepremierul Andrei Spînu spunând că se repetă situația din 15 noiembrie, când lumina a dispărut pentru mai mult timp după ce rușii au bombardat masiv Ucraina.

"Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara”, scrie Andrei Spînu pe Telegram, relatează IPN.md.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică, precizează oficialul.

Într-un comunicat de presă, întreprinderea Premier Energy informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23, s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.


"Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens”, a scris pe Facebook președinta Maia Sandu. 

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind infrastructuri critice în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, iar în mai multe părți ale țării a fost perturbată furnizarea energiei electrice și a apei, inclusiv în capitală, în orașul Liov și în regiunea Odesa.