Fostul președinte al Parlamentului de la Chișinău deputatul Andrian Candu a anunțat miercuri că, alături de un grup de colegi, pleacă din Partidul Democrat și creează un grup parlamentar separat.

Grupul care pleacă atât din formațiune, cât și din fracțiunea parlamentară este format din Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, relatează Agora.md.

Demisiile survin după ce mai mulți deputați democrați și socialiști s-au întrunit luni seara într-o ședință închisă la Parlament. Mai mulți deputați democrați, printre care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, s-au arătat nedumeriți de ședința la care nu au fost invitați.

"Este grav că nu putem spune ori suntem la guvernare sau în opoziție. Nici conducerea nu se spune unde se află acum formațiunea. Modul în care se duc tratativele e laș. În loc să recunoască negocierile pe care le au cu PSRM, colegii se întâlnesc pe de la spate cu premierul Chicu și președintele Dodon. Strâng mâna, se îmbrățișează, iar apoi conducerea trimite comunicate și spune că nu negociază nimic. Dragi colegi din PD, jocul cui îl faceți? Pe cine acum reprezentați: pe cei care v-au votat sau interesele personale prevalează? Nu mai putem sta cu mâinile încrucișate și accepta această cale", și-a criticat Candu colegii din PDM.

"Noi nu vrem să trădăm încrederea oamenilor, nu vrem să fim părtași", a mai spus el, adăugând că "s-a pus presiune de a face coaliție cu PSRM".