La alegerile prezidențiale de duminică din R. Moldova, cetățenii din Diaspora au votat într-un număr record. Cei mai mulți au preferat-o pe candidata opoziției, Maia Sandu.

În cele 139 de secții organizate în străinătate au votat peste 260 de mii de alegători, a anunțat luni, într-o conferință de presă vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Șarban, transmite IPN.md.

Șarban a precizat că în mai multe secții de votare au existat nemulțumiri în rândul cetățenilor moldoveni, pentru că unii alegători nu și-au putut exercita dreptul constituțional la vot. În opinia sa, această problemă trebuie să determine autoritățile să întreprindă măsuri ca să nu se mai repete situația.

În șapte secții de votare, cele cinci mii de buletine de vot (număr maxim prevăzut de legislație) s-au epuizat cu mult timp înainte de încheierea procesului de vot.

Potrivit rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 138 din 139 de procese verbale de peste hotare, candidata PAS, Maia Sandu, a acumulat 92,95% din sufragii, iar candidatul independent Igor Dodon – 7,05%.