O grenadă a explodat, noaptea trecută, în balconul guvernatorului Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu. În timp ce Procuratura susţine că în casă se aflau guvernatorul şi familia sa, paznicul susţine că nu se afla nimeni acolo în momentul exploziei.

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la ora 2:40, când guvernatorul demisionar şi membrii familiei sale se aflau în casă, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Nimeni nu a fost rănit, în urma exploziei. Faţada imobilului a fost avariată şi mai multe geamuri au fost sparte.

Procuratura a deschis un dosar penal pentru acte de terorism.

Paznicul casei susţine altceva. Potrivit Unimedia.md, acesta a spus reporterilor că nimeni nu se afla în casă în momentul exploziei, iar singura persoană care locuiește acolo este el.

Bloggerul Veaceslav Balacci scrie că în spatele atacului ar sta Veaceslav Platon, care s-ar răzbuna pe Drăguțanu pentru că ar fi inițiat mai multe controale inclusiv un audit internațional la băncile acestuia, depistându-se încălcări grave și scheme de spălare de bani.

Veaceslav Platon, politician şi om de afaceri milionar, este suspectat de comiterea mai multor fraude şi infracţiuni economice, fiind numit de presa din R. Moldova "raiderul numărul 1 din spaţiul CSI”.

În decembrie 2015, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a susţinut că Veaceslav Platon ar fi implicat în anumite scheme de spălare de bani prin anumite bănci din R. Moldova.