Premierul moldovean Natalia Gavrilița a transmis joi reprezentanților Uniunii Europene cea de-a doua parte completată a chestionarului Comisiei Europene privind aderarea la Uniunea Europeană, informează Agerpres.

„Republica Moldova aparține istoric, cultural și ca sistem de valori spațiului european. Moldovenii privesc cu multă speranță și încredere într-un viitor european pentru Republica Moldova și cred în rezultatele benefice ale reformelor necesare pentru integrarea europeană. R. Moldova a întârziat prea mult asumarea determinată a acestui drum, dar guvernul pe care îl conduc este hotărât să recupereze întârzierile și să accelereze procesele pentru a pune țara noastră acolo unde îi este locul - în familia țărilor libere, în familia țărilor europene”, a declarat Gavrilița în cadrul unei ceremonii de inaugurare a sediului nou al Delegației UE în Republica Moldova, scrie portalul Deschide.md.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a declarat că a fost plăcut impresionat de rapiditatea cu care au fost oferite răspunsurile.

„Aceasta arată determinarea oamenilor din R.Moldova să avanseze în relația lor cu Uniunea Europeană”, a declarat el, precizând că informația prezentată va fi examinată de către Comisia Europeană, după care vor fi anunțați următorii pași.

În 22 aprilie, premierul Natalia Gavrilița i-a transmis ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, prima parte a chestionarului completat de aderare la UE. Gavrilița a subliniat atunci că s-a lucrat intensiv la completarea chestionarului pentru a oferi o veste bună cetățenilor înainte de sfintele sărbători pascale.