Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis vineri instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, transmite IPN.md.

Pentru prevenirea răspândirii COVID-19, CNESP a decis interzicerea activității cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), începând cu de 28 noiembrie.

Din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22:00. Și unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00 - 07:00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor.

Nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

În același timp, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor.

Orarul de călătorie al transportul public și numărul de unități de transport va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

Detalii, pe INP.md.