Parlamentul Republicii Moldova l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru pe ambasadorul țării la Moscova, Vladimir Golovatiuc, sugerând o alternativă la nominalizarea făcută în urmă cu două zile de către președintele Maia Sandu, relatează Reuters.

Potrivit unimedia.info, citată de Agerpres, deputații socialiști și cei din Platforma Pentru Moldova au semnat pentru un nou candidat la funcția de premier, în persoana lui Vladimir Golovatiuc, numit recent ambasador la Moscova. ''Anunțăm despre constituirea majorității parlamentare și invităm președinta la consultări'', a declarat liderul grupului parlamentar al PSRM, Corneliu Furculiță, în deschiderea ședinței de joi a forului legislativ de la Chișinău.

Totodată, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul semnat marți de șefa statului Maia Sandu prin care aceasta l-a desemnat în funcția de premier pe Igor Grosu, liderul formațiunii sale, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Contestația va fi examinată vineri.

Igor Grosu a fost a doua nominalizare pentru funcția de premier făcută de președintele Maia Sandu, după ce luna trecută a desemnat-o pe Natalia Gavriliță, care nu a primit votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău.