Republica Moldova și-a închis spațiul aerian, până marți, ora 16:00, a confirmat pentru Unimedia.info purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional Chișinău, Rodica Rusu.

UPDATE

Spațiul Aerian al Republicii Moldova a fost redeschis, după ce mai bine de trei ore a fost închis din motive de securitate.

Spațiul aerian al R. Moldova ar fi fost închis după ce autoritățile de la București au informat autoritățile de la Chișinău că un obiect asemănător cu o dronă, care aparține altui stat, a survolat spațiul aerian al țării noastre, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă.

*****

”Rugăm pasagerii care au planificate zboruri astăzi să urmărească panoul informativ pe www.airport.md”, îndeamnă reprezentanții Aeroportului, citati de stiri.md.

Ulterior, Air Moldova a venit cu un mesaj care confirmă acest fapt: ”Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, suntem în așteptarea reluării zborurilor. 

Și un operator aerian care efectuează zboruri regulate la Chișinău a confirmat faptul că spațiul aerian este închis. Aceasta precizează că ar fi vorba despre un interval de patru ore.

Decizia vine în contextul în care președinta Maia Sandu a prezentat luni, în detaliu, planul Rusiei de a răsturna puterea de la Chișinău prin violențe și luări de ostatici.

Maia Sandu a prezentat planul prin care Rusia ar vrea să răstoarne puterea de la Chișinău

Mai mult pe EurActiv »