Proaspăta ministră a Muncii, Ruxanda Glavan, împreună cu soțul ei, bancherul Aureliu Cincilei, vice-guvernatorul Băncii Naționale, locuiesc într-o vilă de lux, estimată de experții imobiliari la 9 milioane de lei. Locuința cu suprafața de 349 m.p. a fost construită timp de trei ani, într-un cartier de lux din sectorul Râșcani.
Detalii aici.

Ruxanda Glavan este acționar unic al companiei Glavirux SRL, specializată în vânzări de echipament medical și produse cosmetice. Potrivit raportului financiar din 2012, Glavirux a încasat 11 milioane de lei din vânzări.

Informațiile obținute de la Agenția de Achiziții Publice arată că, în ultimii doi ani,Glavirux SRL a încheiat peste 60 de contracte de achiziții cu statul, oferind aparataj și dispozitive medicale instituțiilor medico-sanitare din Republica Moldova în sumă totală de aproximativ 8 milioane de lei. Totodată, în septembrie 2014, Glavirux SRL a oferit dispozitive medicale și Serviciului de Informații și Securitate, în sumă de aproximativ 40 mii lei.


Ruxanda Glavan a indicat în Declarația cu privire la venituri și proprietăți că deține, împreună cu soțul, două case de locuit, două apartamente, trei terenuri, trei automobile și câteva conturi bancare. În decembrie 2014, Comisia Națională de Integritate a inițiat un control pe numele bancherului Aureliu Cincilei, acesta fiind suspectat că nu și-a declarat toate automobilele pe care le deține.

Stephane Christophe Bride, noul ministru al Economiei de origine franceză, s-a născut la Dakar, Senegal, și este căsătorit cu o moldoveancă, Olesea Bride-Kucerovskaia, cu care este și partener de afaceri.

Stephane are 23 de ani de experiență în audit și consultanță. După aproximativ 8 ani de experiență în Franța și în alte state la compania Ernst and Young (EY), una dintre 4 cele mai mari companii de audit și consultanță din lume (așa-zisul grup Big 4), a avut o misiune de consultanță în Republica Moldova (în anul 1999) pentru France Telekom, care a intrat pe piața de telefonie mobilă a Moldovei cu brandul Voxtel, actualul Orange.

În urma acestei misiuni a creat un birou pentru Moldova a al companiei Ernst and Young, iar în anii 2001-2005 este director executiv EY Moldova/Europa de Sud-Est, apoi în anii 2005-2010 este director EY Moldova. În luna mai 2010, a decis să-și reorienteze cariera și se alătură celei de-a 5-a companii de audit din lume, Grant Thornton, și să se ocupe de extinderea acesteia în Republica Moldova și România.

Mircea Buga, actualul ministru al Sănătății, a fost, în ultimii șase ani, director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Potrivit datelor CÎS, soția acestuia, Ludmila, este administrator și fondator unic al Rareș Medfarm SRL, lucru menționat de actualul ministru în declarațiile depuse anterior la CNI. Detalii, AICI

Deși acum câțiva ani Buga declara, în cadrul unui interviu, că soția sa „este farmacistă, însă nu activează în domeniu”, iar în public aceasta a apărut drept o persoană care „a renunțat la medicină de dragul bijuteriilor”, firma fondată de aceasta s-a intersectat de mai multe ori cu CNAM chiar în perioada în care actualul ministru deținea funcția de director general. Mai exact, aceasta a figurat în repetate rânduri printre instituțiile farmaceutice contractate de către CNAM pentru eliberarea medicamentelor compensate.

 

Victor Osipov, actualul viceprim-ministru, a mai activat anterior în cadrul executivului. Mai exact, acesta a deținut funcția de viceprim-ministru pentru reintegrarea țării în cadrul Guvernului Filat I (2009-2010), după ce a ajuns deputat pe listele Alianței „Moldova Noastră”, formațiune care a fuzionat cu PLDM în 2011.

Potrivit datelor CÎS, Osipov este fondatorul agenției de publicitate și comerț Promo și Punctum SRL. În cadrul firmei respective, acesta îi are drept parteneri pe Oleg Braga, Valeriu Vasilică și Ion Bunduchi, fiecare având o cotă-parte de 25%. Detalii, AICI

Firma a fost proprietara canalului TV DTV, căruia, în 2009, Consiliul Coordonator al Audiovizualului i-a retras, la cerere, licența de emisie.
Toate detaliile amplei investigației RISE Moldova le găsiți aici.