Guvernul de la București a aprobat miercuri o Ordonanță de urgență prin care s-a stabilit acordarea unui ajutor Republicii Moldova, sub forma a 20.000 de doze de vaccin anti-COVID.

"Prin OUG am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donație pe care o vom face, este prima tranșă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le vom trimite în Republica Moldova. Astăzi a fost aprobată OUG și după ce va fi publicată (în Monitorul Oficial - n.r.) va fi nevoie de Hotărâre de Guvern pe care o vom aproba, dacă este nevoie, într-o ședință online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid ", a declarat Florin Cîțu.

Într-o reacție pe Facebook, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris că dozele de vaccin sunt suficiente pentru a vaccina personalul medical de peste Prut.

"Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România. Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă", a scris Maia Sandu.