O delegație a României va avea joi discuții cu autoritățile la Chișinău privind procesul de vaccinare.

Delegația va fi condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Discuțiile cu autoritățile responsabile din Republica Moldova se vor referi la implementarea unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor moldoveni, anunțat de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

”Delegația din România va împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova”, anunță MAE.