Primele aproape 22.000 de doze de vaccin pe care România le-a donat Republicii Moldova au plecat sâmbătă din țară.

"România își ține promisiunea făcută de președintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi (sâmbătă - n.r.) livrăm primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează și restul în lunile următoare", a spus premierul într-un live făcut pe Facebook chiar de el.

Citește și: Republica Moldova, singurul stat din Europa în care nimeni nu a fost vaccinat anti-COVID

Și secretarul de stat în Ministerul Sănătății a transmis tot pe Facebook momentul în care aeronava decolează. În filmare apare și șeful DSU, Raed Arafat.


+++

Sprijinul acordat de România este sub formă de donație și este prima tranșă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le vom trimite în Republica Moldova. 

+++

Președinta Republicii Moldova, a anunțat într-un mesaj pe Facebook faptul că vaccinul a ajuns în țară.

"Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană!

Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.

Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză", a scris Maia Sandu.