Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. Aproximativ 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE încearcă să combată propaganda rusească.

UE a adoptat o rezoluție pentru combaterea propagandei rusești în spațiul comunitar. O rezoluție a Parlamentului European, adoptată pe 23 noiembrie 2016, se referă la propaganda rusească în spațiul Uniunii Europene, dar și în țările din vecinătate.

Documentul recomandă mai multe activități de informare a populației și investiții în jurnalismul de investigație.

i

Aproximativ 60 la sută dintre posturile de televiziune care difuzează în Republica Moldova sunt de limbă rusă, potrivit președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dinu Ciocan. Nu toate aceste posturi transmit știri și emisiuni informativ-analitice, majoritatea difuzând programe de divertisment.

Referitor la Rezoluția Parlamentului European, Dinu Ciocan a menționat că nu a văzut-o deocamdată, dar crede că ar fi un document util și pentru Republica Moldova: ”Cred că am avea ceva de preluat și de implementat la noi, pentru că această problemă există”, a menționat Ciocan pentru Report.md.

Citiți mai departe întregul material realizat de colegii de la Report.md.