Forțele Armate Ruse se vor îndrepta către Transnistria, ocupând regiunile Odesa și Mikolaiv, a declarat un membru al Consiliului rus pentru relații interetnice de pe lângă președintele rus, Vladimir Putin.

Forțele Armate Ruse se vor îndrepta către Transnistria, ocupând regiunile Odesa și Mikolaiv, a declarat pe 25 iulie, un membru al Consiliului rus pentru relații interetnice de pe lângă președintele rus, Vladimir Putin, analistul politic Bogdan Bezpalko, relatează agenția rusă de presă REGNUM.

"Este evident faptul că direcția în care se vor îndrepta Forțele Armate Ruse va fi Odesa și Mikolaiv", a adăugat expertul.

Pe lângă obiectivul principal, din punct de vedere strategic, de a tăia accesul Ucrainei la Marea Neagră, va fi soluționată și sarcina de a ajunge la granițele Transnistriei, consideră Bezpalko.

"Fiind privată de accesul la mare, Ucraina nu va mai putea primi asistență pe cale maritimă și nu va mai putea să-și exporte produsele. Economia ucraineană se va prăbuși și mai mult și niciun fel de asistență nu o va mai putea ajuta, cu atât mai mult că aceste ajutoare nu pot fi acordate la nesfârșit", a conchis expertul.

Sursa: RADOR