Liderii blocului electoral ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu și Andrei Năstase, au avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, în cadrul unei vizite la Strasbourg.

Maia Sandu a anunțat că, în cadrul întâlnirii, a fost abordat cel mai important subiect de pe agenda societății - necesitatea asigurării unor alegeri libere și corecte, informează Radio Chișinău.

”Am informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai mari și tot mai frecvente ale guvernării, despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției, despre măsurile fără precedent de intimidare și hărțuire a tuturor celor care nu se supun regimului”, a declarat Sandu.

Andrei Năstase și Maia Sandu susțin că au primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova și va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte.