Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat sâmbătă, că țara sa contează pe sprijinul și ajutorul României pentru a adera la Uniunea Europeană.

"Ieri, am primit recomandarea din partea Comisiei Europene de a obține statutul de țară candidată la UE. Este un rezultat mult așteptat de cetățenii Republicii Moldova și care ne dă energia și motivarea să muncim mai mult și mai bine pentru a transforma societatea și economia Republicii Moldova pentru atingerea standardelor Uniunii Europene. Contăm în acest drum pe sprijinul și ajutorul României. România a fost mereu alături de noi", a spus Maia Sandu, în discursul susținut la ședința comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova, care are loc la Chișinău, citată de Agerpres.

 Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că România și Republica Moldova trebuie să facă "un nou pas" și să muncească împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetățenilor celor două țări.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat sâmbătă că viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană.

"În ședința comună de astăzi reafirmăm legătura specială dintre țările noastre. (...) Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană", a afirmat Florin Cîțu, în discursul susținut în cadrul ședinței comune a Parlamentelor Republicii Moldova și României, care are loc la Chișinău.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat, sâmbătă, că parcursul european și integrarea în UE constituie unica soluție viabilă pentru viitorul țării sale.

Legislativul de la București este reprezentat de președintele Senatului, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de senatori și deputați.

La finalul ședinței, va fi adoptată o Declarație comună a celor două parlamente.

Președinții Parlamentelor României și Republicii Moldova, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, respectiv Igor Grosu, vor susține o conferință de presă după adoptarea declarației comune.

În cadrul vizitei delegației Parlamentului României în Republica Moldova este prevăzută și o ceremonie de depunere de coroane de flori de către președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.