Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a susținut, vineri, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanțeze "nici măcar cu un leu" Guvernul de la Chișinău.

În discursul susținut în fața delegaților la Congresul extraordinar al AUR, George Simion a declarat că "Basarabia e România" și că acest lucru este un "adevăr" care trebuie spus "tare și răspicat".

"Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism antiromânesc finanțând acea guvernare. Sau finanțându-l pe primarul Chișinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noștri. Niciun leu pentru Guvernul de la Chișinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiații care au venit din Ucraina", a spus Simion, potrivit Agerpres.

 El a afirmat, de asemenea, că s-au alocat "prea multe fonduri" pentru refugiații ucraineni.