Socialiștii cheamă blocul electoral ACUM, format din PAS și PPDA, la discuții pentru formarea unei coaliții majoritare în Parlament, informează Agora.md.

"Această decizie se bazează pe faptul că PSRM și ACUM sunt principalele forțe de opoziție de pe ambele eșichiere politice din țară. Noi am mai colaborat cu politicieni din aceste partide în trecut, am participat la proteste și vrem să vedem dacă putem identifica lucruri care ne mai unesc”, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban, liderul facțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

"Vrem să atragem atenția tuturor asupra faptului că nu începem negocierile privind formarea majorității parlamentare, dar la această etapă vorbim doar despre discuții preliminarii, în care vrem să înțelegem ce planuri au partidele din Parlament. După ce vom avea aceste discuții preliminarii și vom înțelege ce planuri au, vom anunța ce facem mai departe și cu cine negociem, ce negociem, în ce formă”, a mai spus Ceban.

Maia Sandu și Andrei Năstase, cei doi lideri ai blocului proeuropean ACUM, au declarat în mai multe rânduri că nu vor negocia cu socialiștii, dar nici cu democrații oligarhului Vlad Plahotniuc.

În urma scrutinului din 24 februarie, socialiștii președintelui Igor Dodon au cele mai multe mandate în Parlamentul de la Chișinău- 35, democrații lui Vlad Plahotniuc au 30, iar Blocul electoral ACUM - 26 de mandate.