Președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliție de guvernare să se destrame, susținînd că partenerii au încălcat niște limite în campania electorală.

Republica Moldova este guvernată de o coaliției formată din socialiștii lui Igor Dodon și blocul pro-european ACUM, condus de Maia Sandu, care a fost numită în poziția de premier după alegerile din februarie.

Dar președintele Igor Dodon a vorbit de riscul ca actuala coaliție de guvernare să piardă susținerea în Parlament și, implicit, guvernul condus de Maia Sandu să cadă, ca urmare a faptului că unii dintre parteneri „au trecut niște limite”.

„Eu îmi doresc ca această majoritate parlamentară să își continue activitatea. Noi am susținut acest guvern și trebuie să spunem sincer că din partea noastră, din partea echipei mele, în Parlament, în instituția prezidențială, noi am susținut acest guvern. Lucrurile se pot schimba. Evident că se pot schimba săptămâna viitoare, pentru că s-au trecut niște limite în această campanie electorală din partea unor parteneri”, a spus Dodon, potrivit Agerpres.

Duminică, cetățenii Republicii Moldova votează în turul al doilea al alegerilor locale. În Chișinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, și cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase, care este ministru de interne în guvernul condus de Maia Sandu.

Dodon a spus că o decizie privind ruperea coaliției de guvernare va fi adoptată săptămâna viitoare, în contextul în care democrații din Republica Moldova au depus o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Maiei Sandu.

Premierul Republicii Moldova consideră că moțiunea de cenzură depusă în Parlament împotriva cabinetului pe care îl conduce este doar o consecință a faptului că „unii oameni sunt deranjați de eforturile de eliminare a corupției”.

„La această moțiune voi merge și voi da răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le au politicienii și în special deputații, dar se pare că unii oameni sunt deranjați de eforturile noastre de combatere a schemelor, de eliminare a corupției și de aici au apărut mai multe discuții. Sunt absolut gata să discutăm, cu argumentele pe față, în mod transparent, și să apărăm poziția Guvernului”, a spus Maia Sandu.