Guvernul SUA, prin intermediul USAID, a alocat 1,2 milioane de dolari pentru a opri răspândirea COVID-19 în Moldova. Banii au fost direcționați la 27 martie și urmează să fie gestionați de reprezentațele OMS în R. Moldova.

Banii vor fi direcționate către reprezentanțele din Moldova ale Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, pentru a spori acțiunile de luptă cu pandemia COVID-19 in Moldova, relatează Agora.md.

Fondurile vor contribui la acordarea asistenței tehnice pentru a îmbunătăți funcționarea celulelor de criză, la nivel național și regional. Totodată, o parte din bani vor fi investiți în dotare dehnică și materiale necesare pentru activitatea laboratoarelor.

O altă parte din sursele financiare va fi distribuită pentru procurarea și distribuirea de săpun, dezinfectante și truse de igienă, pentru unitățile de asistență medicală primară, școlile internate și alte grupuri vulnerabile, cu scopul de a preveni și stopa infecția.

Pe lângă aceasta, din donație vor fi finanțate o parte din acțiunile de elaborare și distribuire a unor mesaje și informații despre COVID-19.