"Moldova mai poate ajunge în Uniunea Europeană doar prin unire cu România. Altfel, nu mai poate ajunge", a precizat Tarain Băsescu, punând accent pe "lecția ucraineană".

În emisiunea "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat:

Întrebat de unul dintre invitații emisiunii "dacă am pierdut Moldova”, fostul președinte al statului a spus:

Moldova e pierdută pentru noi. După părerea mea, neimpliciarea la momentul formării guvernului înseamnă o Moldovă pierdută, depinde pentru ce. Pentru UE este clar, nu, nu va fi membră în Uniunea Europeană. După lecția Ucraina, nu se mai face extindere spre Est. Balcanii au rămas singura zonă în care UE se mai poate [extinde].

Întrebat de unul dintre invitații emisiunii dacă mai putem face ceva pentru Republica Moldova, fostul președinte al României a răspuns: "Întrebați-l pe dl Johannis, pe cei care sunt în funcție."

Moderatorul Rareș Bogdan: Ați afirmat de nenumărate ori că este o prioritate a mandatului dvs.

Traian Băsescu: Nu mai pare o prioritate pentru actuala [guvernare].

Moldova mai poate ajunge în Uniunea Europeană doar prin unire cu România. Altfel, nu mai poate ajunge.

Moderatorul Rareș Bogdan: Credeți în această unire cu România?

Traian Băsescu: Depinde de oamenii politici din fruntea țării din fruntea țării dacă vor aduce argumentele necesare sau nu. Altfel, Ucraina, Moldova nu pot intra în Uniunea Europeană după lecția ucraineană.

 Emisiunea poate fi urmărită aici - fragmentul referitor la Republica Moldova - de la 01:48:29

Linkuri

HotNews.ro: Traian Basescu: Daca eu as fi fost presedintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu facea nici Revelionul ca prim ministru