Compania de transport a gazelor naturale Transgaz și-a deschis o reprezentanță la Chișinău. Această firmă participă la extinderea conductei de gaze Iași-Ungheni și intenționa să participe la privatizarea Vestmoldtransgaz.

Agenția Servicii Publice a înregistrat în Registrul de stat al persoanelor juridice Societatea cu Răspundere Limitată „EuroTransgaz”, care este reprezentanța SA Transgaz România în Republica Moldova, scrie Agora.md.

Firma este reprezentanța companiei române Transgaz, care participă la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova și România, inclusiv prin extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, care urmează a fi dat în exploatare până la finele anului 2018.

Transgaz a anunțat că vrea să cumpere Vestmoldtransgaz, compania din Republica Moldova care administrează gazoductul Iasi-Ungheni. Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare pentru 180 de milioane de lei moldovenești (circa 9 milioane euro) și cu obligația unei investiții de 93 milioane euro în următorii 2 ani.