„Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană. Vom monitoriza îndeaproape procesul electoral”, spune Siegfried Mureșan, care a vizitat Republica Moldova într-o delegație a Parlamentului European.

„Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova. De îndată ce vom avea la Chișinău un guvern care va implementa reforme în mod ambițios, vom crește și mai mult sprijinul european pentru Republica Moldova”, susține Mureșan, care este președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova.

Eurodeputatul liberal a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23-25 mai, împreună cu președintele delegației Parlamentului la Adunarea parlamentară „Euronest”, Andrius Kubilius, și vicepreședintele delegației Parlamentului la Adunarea parlamentară „Euronest” Andrzej Halicki.

În cadrul vizitei, deputații europeni s-au întâlnit cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, precum și cu guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova, Octavian Armașu, dar și loc cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova, cu ambasadorii Statelor Unite ale Americii și Regatului Unit în Moldova, și cu reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri.

„Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană. Vom monitoriza îndeaproape procesul electoral. Solicităm guvernului interimar și Comisiei Electorale Centrale organizarea alegerilor astfel încât fiecare cetățean al Republicii Moldova să poată vota nestingherit, atât în țară, cât și în diasporă”, a spus Siegfried Mureșan, subliniind că numărul cetățenilor Republicii Moldova aflați în diasporă este acum mai mare decât oricând. 

„Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă și legitimă, susținută de o majoritate parlamentară credibilă și transparentă, o guvernare dispusă să continue implementarea reformelor. Aceste reforme vor asigura sprijinul partenerilor de dezvoltare și vor duce la investiții și noi locuri de muncă. Reformarea administrației publice, lupta împotriva corupției și spălării banilor, reforma justiției și respectarea statului de drept sunt primele reforme pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova”, a mai spus europarlamentarul PNL.