Mininistrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, speră ca R. Moldova să obțină un mesaj clar privind perspectiva de aderare pe durata Președinției române la UE, informează Radio Chișinău.

Ministrul a precizat că România rămâne pentru R. Moldova un partener strategic multidimensional - bilateral, european, internațional.

”Este și principalul nostru partener economic bilateral, avem proiecte de anvergură în sectorul bancar, energetic, de asistență. Pentru Președinția română a UE avem deja niște idei, pe care încercăm să le sintetizăm într-o viziune”, a afirmat Tudor Ulianovschi.

Oficialul moldovean consideră că Republica Moldova și România trebuie să se concentreze pe organizarea unor reuniuni sectoriale pe diferite tematici, să lucreze în cadrul Comisiei moldo-române pe integrare europeană. În același timp, șeful diplomației de la Chișinău susține că a ajuns la un acord cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Victor Negrescu, privind elaborarea unui calendar comun de activități, ce vor fi realizate în avantajul procesului de integrare europeană a R. Moldova.

”Suntem totodată, conștienți de faptul că, în calitate de președintă a UE, România va avea propriile provocări - același Brexit, același buget comunitari. De aceea, nu putem miza doar pe România, trebuie să fim și noi pro-activi și să ne promovăm agenda, inclusiv valorificând și sprijinul altor țări. Totuși, vorbind de această perioadă concretă, sperăm ca pe durata Președinției române la UE să obținem un mesaj clar privind perspectiva de aderare a Republicii Moldova”, a conchis Tudor Ulianovschi, relatează Radio Chișinău.