Senatorul și liderul PNL Diaspora, Viorel Badea, a anunțat zilele trecute că România va dona Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin anti-COVID pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

”Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătății care vor lega cele doua maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună. Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând sa beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, Guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare!”, se arată în mesajul transmis de Viorel Badea pe pagina de Facebook "PNL Diaspora Republica Moldova".

+++

Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunța că Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna și Pfizer/BioNTech.

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech și CureVac.