Se dovedește că meciurile disputate de Marius Copil în compania lui Andy Murray creează sentimente pe care le întâlnim din ce în ce mai rar în tenisul masculin autohton. Un tenismen român produce meciuri echilibrate împotriva unui adversar imens.

Sferturile de finală de la Antwerps nu au dezamăgit în lungimea întâlnirilor, deși, ințial, confruntarea britanicului cu sportivul nostru părea că nu mai poate reveni sub semnul întrebării. După primele aproximativ 75 de minute, succesul scoțianului era aproape sigilat. Apoi, în câteva momente, contextul bătăliei s-a schimbat complet.

Cei doi oponenți au luptat de la egal la egal, oferind publicului belgian un spectacol excelent, nuanțat din plin, de elementul dramatic. La finalul său, victoria i-a aparținut (în total pentru a treia oară din tot atâtea întâlniri) jucătorului mai titrat. Andy Murray a reușit să treacă de Marius Copil, cu scorul de 6 – 3 ; 6 – 7 (7), 6 – 4, obținând calificarea în semifinalele Openului European.

Conform tennisworldusa.org, românul a reușit 20 de ași, pe parcursul unei bătălii ce s-a întins pe durata a 2 ore și 36 de minute. În primul act, triplul câștigător de Mare Șlem a controlat ostilitățile, profitând și de un număr relativ mare al greșelilor, din partea elevului lui Andrei Pavel. Cea de-a doua manșă curgea în aceeași direcție, până la scorul de 5 – 3. Scoțianul nu a reușit să trateze corect un game de serviciu care i-ar fi adus în mod normal victoria, după ce Marius Copil își protejase anterior serviciul.

În urma reechilibrării setului, serviciul românului a funcționat din ce în ce mai constant și mai eficient. Ajuns în tie-break, Copil s-a văzut condus și acolo cu 4 – 1. Totuși, norocul a fost și el parte a unei noi reveniri la egalitate. Românul a trimis partida în decisiv, reușind să salveze o oportunitate de meci, prin servicii ireproșabile (în clipele de maximă tensiune). Tie-break-ul a fost încheiat de Marius Copil pe mingea adversă, cu 9 – 7. 

Actul al treilea s-a dovedit a fi cel mai liniștit din punctul de vedere al evoluției scorului. Ambii combatanți au evoluat cu siguranță până la 4 – 4. Game-ul al nouălea a fost cel în care scoțianul a reușit, printr-un plus de inspirație, să obțină break-ul, care a făcut în cele din urmă diferența, românul nereușind să mai întoarcă soarta întâlnirii.

Sportivul din Arad a fost oprit pentru a doua oară în sferturi la Antwerp, după experiența din 2016. Aventura din Belgia a reprezentat cel mai prolific turneu din acest sezon pentru Copil, care va câștiga poziții și în ierarhia ATP. Potrivit livetennis.eu, clasamentul virtual îl așază pe locul 82 (cu posibilitatea de a mai fi depășit de un singur jucător spaniol). El a arătat, din nou, un nivel bun de consistență în evoluțiile sale.

Cel de-al treilea meci dintre Marius Copil și Andy Murray a oferit momente frumoase, răsturnări de situație și mult dramatism. Din nefericire, sfârșitul partidei l-a găsit din nou pe român în postura învinsului. Dar, orizonturile arădeanului către culmi mai înalte ale circuitului masculin par să fie redeschise, odată cu revenirea în turneele de hard în sală.

Săptămâna viitoare, conform treizecilazero.ro Copil va trebui să-și apere finala de anul trecut de la Basel, disputată și pierdută cu Roger Federer.

Surse:

https://www.tennisworldusa.org/live-tennis/h2h/antwerp-2019-t13443/murray-copil-m20045772/ 

https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking 

https://www.treizecizero.ro/news/marius-copil-face-un-nou-meci-pe-cinste-cu-andy-murray-dar-cedeaza-inca-o-data-la-mare-lupta-plus-de-ce-performeaza-marius-atat-de-bine-indoor