Romexpo a găzduit sâmbătă tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020, cel mai important eveniment non-sportiv până la startul turneului.

20 de participate sunt deja cunoscute, câștigându-și biletele prin intermediul preliminariilor, alte 4 vor fi stabilite în urma play-off-ului în care va lua parte și naționala României. Tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) și de învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

În cazul în care România se califică la EURO 2020, va juca pe teren propriu două din meciurile grupei C, cu Austria și Ucraina, urmând ca meciul cu Olanda să se dispute la Amsterdam.

Meciul de deschidere va avea loc pe 12 iunie, între Italia și Turcia, pe stadionul Olimpico din Roma.

În urma tragerii la sorți, componența grupelor pentru Campionatul European din 2020 arată astfel:

GRUPA A (gazde Roma și Baku)

Turcia

Italia

Țara Galilor

Elveția

GRUPA B (gazde Saint Petersburg și Copenhaga)

Danemarca

Finlanda

Belgia

Rusia

GRUPA C (gazde Amsterdam și București)

Olanda

Ucraina

Austria

Câștigătoarea play-off-ului D/A

GRUPA D (gazde Londra și Glasgow)

Anglia

Croația

Câștigătoarea play-off-ului C

Cehia

GRUPA E (gazde Bilbao și Dublin)

Spania

Suedia

Polonia

Câștigătoarea play-off-ului B

GRUPA F (gazde Munchen și Budapesta)

Câștigătoarea play-off-ului A/D

Portugalia

Franța

Germania

Cum s-a desfășurat tragerea la sorți

Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda și apoi de câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, România se va afla în grupa C, la fel ca și o altă țară gazdă – Olanda.

De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeași grupă.Urnele s-au realizat pe baza performanței din grupele preliminare EURO 2020.

Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află și 7 țări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câștigătoarea play-off-ului ”B” în care evoluează Irlanda va merge în grupa E.

Câștigătoarele play-off-urilor ”A” și ”C”, în care poate fi cel puțin una dintre România și Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilități la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului ”C” va fi Scoția, atunci aceasta va merge în grupa D.

Ucraina nu va putea fi în aceeași grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în grupa C, în timp ce Belgia va merge în grupa B.