Cutremurul de sâmbătă noaptea din Las Vegas nu a fost singurul eveniment care a amuțit și zguduit pe de-a întregul lumea baschetului.

În urma încheierii primei zile din perioada când jucătorii sunt liberi de contract (Free Agency), rămâneau câteva semne de întrebare asupra jucătorilor importanți.

Klay Thompson a dezlegat rapid prima dilemă, parafând un nou contract cu Golden State Warriors.

Pentru celălalt punct de interes principal, a fost nevoie să se aștepte până în dimineașa zilei de duminică. Suspansul s-a încheiat cu un anunț prea puțin anticipat. Los Angeles Cilppers a reușit să-l aducă pe Kawhi Leonard, dar nu numai atât. Alături de MVP-ul finalei din 2019, va veni și Paul George.

Potrivit reporterilor ESPN, Leonard și George au discutat intens în ultimele zile. Primul dintre ei a reușit să-l convingă pe PG 13 să solicite transferul din Oklahoma City. Solicitarea lui George a fost ascultată, dată fiind lipsa altor variante. Schimbul între Cilppers și Thunder include un număr record de opțiuni în Draft, cinci.

De asememea, Danilo Gallinari și Shuai Gilgeous-Alexander au completat pachetul trimis în OKC pentru versatilul super-star, în vârstă de 29 de ani.

Ulterior, Kawhi a anunțat și el venirea sa acolo. Practic, presa americană a ajuns la concluzia că trupa lui Doc Rivers și Jerry West, L.A. Clippers, a mutat pentru două vedete, deși doar Leonard era agent liber. Kawhi și-a întârziat foarte mult decizia, probabil, pentru a obține asigurarea venirii lui George.

Reamintim că, în ultimele zile, Clippers erau cotați sub Lakers și Raptors în ceea ce privea hotărârea dublului campion NBA. Toronto spera să-l poată păstra pe cel care a adus primul trofeu Larry O`Brien din istoria Canadei.

În aceeași măsură, Lakers sperau să formeze un trio fabulos (LeBron James, Kawhi Leonard, Anthony Davis), având suficient spațiu pentru un al treilea jucător de prim rang. Totuși, elementul hotărâriii lui Paul George i-a oferit lui Leonard suficiente asigurări pentru validarea propriei decizii.

Așadar, vedem cum tabloul sezonului viitor se schimbă din nou, după dubla lovitura dată de a doua formație din orașul îngerilor. Balanța de putere se îndreaptă, până la urmă, către Los Angeles, însă nu doar într-o singură direcție. Atât Lakers, cât și Clippers (cu un mic plus datorat lotului mai adânc) pot spera la un parcurs lung în Playofful din 2020.

Toate aceste fiind spuse, reamintim că Brooklyn Nets nu va avea parte, în sezonul viitor, de evoluțiile lui Kevin Durant, recent venit la Barclays Center.

Prin urmare. aproape toată atenția fanilor se va îndrepta către un duel ce se anunță fabulos, între formațiile din Los Angeles. Ambele beneficiază de un tandem al jucătorilor de top, încă dornici de marea performanță. Astfel, spectacolul din NBA va rămâne garantat, în pofida unei absențe foarte importante.