Orizonturile sportului alb, în circuitul feminin, s-au deschis cu adevărat pentru Bianca Andreescu odată cu începutul acestui an.

Reușind să se impună la Indian Wells, tânăra sportivă de origine română a demonstrat că poate fi capabilă de absolut orice, atâta vreme cât ea se află la 100%. Cu toate acestea, era foarte greu de crezut că vom avea parte de o explozie totală a Biancăi în rezultate. Iar ideea și mai uluitoare este reprezentată de consistența ei. Și într-adevăr (deși o astfel de comparație nu-și are rostul), așa cum a arătat și Bayern München aseară la Londra într-un 7 – 2 cu Tottenham, fiecare întâlnire luată în serios până la sfârșit, poate aduce un rezultat ieșit din comun.

După succesul de azi contra lui Elise Mertens, din turul secund al competiției de la Beijing, Bianca Andreescu și-a extins șirul de succese în serie la 15. Ne alfăm acum în luna octombrie, însă, în continuare, potrivit espn.com, pentru a găsi ultima înfrângere a sportivei ce reprezintă Canada, trebuie să ne întoarcem la Roland Garros, pe final de mai. În plus, deși multă lume s-ar putea îndoi (pe drept sau nu), Andreescu nu a putut evolua la capacitate maximă la Grand Slamul parizian, acolo unde a fost învinsă de Sofia Kenin. Ulterior, ea nu a mai participat la Wimbledon.

De asemenea, întorcându-ne și mai mult în timp, jucătoarea de 19 ani a fost obligată să se retragă de la Miami, ulterior triumfului din California. Pentru cei ce au putut urmări partida cu Anett Kontaveit, disputată atunci, îndoielile asupra problemelor fizice n-ar fi tocmai întemeiate. Din cele 9 game-uri disputate, reprezentanta frunzei de arțar a câștigat doar unul.

Astfel, ajungem din nou, la concluzia că ultima dispută pe care Bianca a pierdut-o fără a avea dificultăți medicale, a fost în semifinale la Acapulco, tot împotriva Sofiei Kenin, în prima zi a lunii martie.

Totuși, lăsând la o parte ceea ce ar putea fi trecut cu vederea, vom reveni la aceste ultime 15 succese, venite după Openul francez. Ele i-au adus canadiencei cu origini autohtone două dintre cele mai importante turnee din întreg calendarul WTA, încluzând un turneu de Mare Șlem, ajdudecat împotriva Serenei Williams. Victoriile de la Toronto și US Open au venit pe baza unor prestații convingătoare, care persistă, se pare și la Beijing. Impresia unui tenis atât de complet, la o asemenea vârstă, este greu de omis, din punctul de vedere al tuturor loviturilor (incluzând primul serviciu) și al deplasării în teren.

Chiar dacă majoritatea meciurilor Biancăi tind să se lungească și să conțină multe aspecte dramatice, nu putem să nu apreciem că în circuitul WTA se petrece o serie cu adevărat rară. În contextul respectiv, conform adevărul.ro, Andreescu și-a expus recent propriile gânduri jurnaliștilor din China: ”Nu vreau să par îngâmfată sau ceva de genul, dar cam simt că am uitat cum e să pierzi. E un sentiment grozav”.

Prezentul nu o poate contrazice pe cea care ocupă în prezent poziția a șasea în ierarhia WTA, iar până la alte evidențe, ea rămâne, fără îndoială cea mai în formă jucătoare din circuitul feminin.

În turul al III - lea de la Beijing, Bianca Andreescu o va înfunta pe Jennifer Brady.

Surse:

http://www.espn.com/tennis/player/results/_/id/2979/bianca-andreescu

https://adevarul.ro/news/sport/video-bianca-andreescu-oferit-declaratia-zilei-beijing-nu-vreau-par-ingamfata-simt-1_5d924528892c0bb0c61ed701/index.html