Numărul 27 WTA a reușit să câștige în finala Rogers Cup, iar țara gazdă are o campioană în ultimul act al competiției după exact 50 de ani.

UPDATE: Bianca Andreescu devine campioană la Toronto, după ce Serena Williams s-a retras în primul set. Serena Williams a abandonat la scorul de 3-1 pentru adversară în primul set. Pentru Bianca Andreescu este al doilea titlu din carieră. Urcă astfel pe locul 14 în clasamentul WTA și pe poziția a opta în ierarhia WTA Race (importantă pentru calificarea la Turneul Campioanelor).

 

Finala turneului de la Toronto, dintre Bianca Andreescu (26 WTA) și Serena Williams (10 WTA) a avut loc duminică seara, de la ora 20:30 (ora României).

+++


De multe ori, în tenisul masculin, publicul așteaptă adevărata explozie a jucătorilor mai tineri, la nivelul performanței. Dominic Thiem, Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas au ajuns în topul mondial, dar un element emoțional pare să le lipsească momentan. Ei bine, nu același lucru se poate spune despre Bianca Vanessa Andreescu. 

În ciuda persistenței inconfortului fizic, sportiva de 19 ani pare să treacă efectiv prin orice inconvenient pentru fiecare victorie. Acum, suntem martorii unei dovezi suplimentare, în ceea ce privește performanțele sportivei de origine română.

Câștigarea trofeului de la Indian Wells rămâne încă în memorie. De atunci, accidentarea la umăr i-a cauzat Biancăi (exceptând Roland Garrosul) o pauză forțată, care s-a întins până la Toronto.                 

Mai mult, absolut niciun adversar nu a fost suficient de puternic, în comparație cu problemele medicale, pentru a o doborî pe canadiancă. Potrivit espn.com, ultima înfrângere în urma unei întâlniri încheiate pe teren a fost suferită în semifinalele de la Acapulco. Oponentul de atunci a fost chiar Sofia Kenin. Momentul revanșei a venit sâmbătă seara, după un duel extrem de intens, în urma căruia Andreescu nu și-a putut stăpâni emoțiile.                 

După cum a afirmat și Bianca, atunci când poți să te bucuri de joc: Viața este uimitoare.

Actualul număr 27 WTA a reușit să se califice în finala Rogers Cup, iar țara gazdă va avea astfel, un reprezentant în ultimul act al competiției după exact 50 de ani.

La interviul de pe teren, tânăra a subliniat, conform digisport.ro, importanța mai mare a acestei performanțe decât cea a trimfului din California.                 

Finala din Ontario va fi disputată de Bianca, fiind sprijinită de întreg publicul (canadian, precum și român), însă adversarul va fi pe măsura momentului.

Aceasta depinde însă de jocul Serenei Williams, care va căuta să-și adjudece un prim turneu în acest an. Americanca nu și-a regăsit, în ultimul timp, evoluțiile de excepție, atunci când un titlu a fost în joc.

Poate că revenirea din această noapte, cu Marie Bouskova, îi va conferi Serenei mai multă încredere. Totuși, finalul Wimbledonului a arătat că nimic nu este garantat, dacă ne referim la un sigur meci. De asemenea, modul în care sportiva născută în 2000, la Mississiauga, s-a comportat pe teren a fost unul cum rar se vede (în ambele circuite din tenisul profesionist).

Inspirația și perseveranța Biancăi oferă întotdeauna soluțiile potrivite, dacă problemele fizice nu ating un prag maxim. Totuși, nu s-a întâmplat la Ontario, în ciuda a trei partide cu set decisiv. Iar, pe deasupra, tânăra va avea suportul moral, ce-o hrănește mereu, din partea a două națiuni, chiar dacă flacăra pasiunii ei strălucește în principal pentru Frunza de arțar.

Abnegația ei duce de multe ori cu gândul (și) la numele pe care îl poartă, dar și jocul ei se dovedește a fi unul cu adevărat ieșit din comun.

Surse: ESPN: Bianca Andreescu Tournament Results 

Digi 24: Imagini impresionante cu Bianca Andreescu! A izbucnit în lacrimi după ce a scris istorie la doar 19 ani