Conducerea FRF, care a participat la Congresul UEFA de la Amsterdam și la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor, a intrat în autoizolare la domiciliu.

Decizia vine după ce în rândul reprezentanților Serbiei și ai Elveției la Congresul UEFA au apărut cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

Delegația FRF la Congresul UEFA și ulterior la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor a fost formată din Răzvan Burleanu (președinte), Radu Vișan (secretar general), Gabriel Bodescu (secretar general adjunct), Mirel Rădoi (selecționer), Mihai Stoichiță (director tehnic) și Gabriel Berceanu (ofițer de presă al echipei naționale).

Reprezentanții FRF nu au avut contacte directe cu persoanele declarate infectate, ci doar contact ambiental, în sala de congres. De la acel moment se vor împlini mâine 14 zile, perioadă relevantă pentru apariția simptomelor, conform autorităților sanitare. Cei șase reprezentanți ai FRF la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor nu prezintă niciun fel de simptome care ar putea fi asociate cu COVID-19.

Ei au intrat în izolare autoimpusă de la aflarea veștilor despre participanții depistați cu coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al FRF.

Totodată, managementul FRF a avut contacte reduse cu angajații începând cu data de 11 martie.  

Urmând recomandările autorităților române, de la acea dată angajații FRF își derulează activitatea profesională de acasă, online, și nu vin la sediul FRF decât pentru chestiuni absolut speciale.

Cei care au compus delegația FRF vor continua să rămână în izolare până la finalul acestei săptămâni.

Răzvan Burleanu va intra marți, de la domiciliu, în teleconferință cu conducerea UEFA, urmând ca ulterior să comunice public deciziile forului continental.

Stare de urgență în România - Klaus Iohannis a semnat decretul/ Ce prevede documentul

Mai mult pe EurActiv »