Coreea de Nord și Coreea de Sud au jucat primul lor meci oficial la Phenian, pe stadionul Kim II Sung, cu o capacitate de 50.000 de locuri. Jocul a fost fără spectatori, iar sud-coreenii au fost nevoiți să-și lase telefoanele la Beijing.

Meciul din calificările Cupei Mondiale a avut loc marți pe un stadion gol și fără o transmisie live a evenimentului. Autoritățile de la Phenian au interzis jurnaliștilor și spectatorilor sud-coreeni să vină pe stadion și au refuzat transmiterea în direct a meciului la televizor, relatează Deutsche Welle. 

Federația de Fotbal de la Seul (KFA) crede că la meci nu au fost lăsați nici spectatori nord-coreeni, deși stadionul Kim II Sung are o capacitate de 50.000 de locuri, "Fotografii trimise de angajații noștri arată că nu era nicio persoană în tribune", a declarat un oficial al Federației. "Nu știm ce ce Coreea de Nord a procedat așa", a spus el, adăugând că doi oficiali ai KFA au fost trimiși la meciul dintre cele două țări care se află încă în stare de război. Singura posibilitate de a urmări meciul a fost pe site-ul FIFA și pe cel al Confederației asiatice de fotbal. 

Echipa de fotbal a Coreei de Sud a fost însoțită doar de antrenori și de câțiva membri ai staff-ului tehnic. Fotbaliștii au fost obligați să-și lase telefoanele mobile la Ambasada Coreei de Sud din Beijing. Ministrul unificării de la Seul a declarat că Phenianul a promis că va furniza un DVD cu înregistrarea partidei, astfel încât fanii să poată vedea meciul. Printre puținii spectatori s-a aflat și președintele FIFA, Gianni Infantino.

Meciul, încheiat la egalitate (0-0), a fost primul între cele două reprezentative dintr-o competiție oficială jucat în capitala Coreei de Nord, care a mai găzduit un amical în 1990. Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în calificările pentru Cupa Mondială din Africa de Sud, în 2010. Inițial, partidele au fost programate la Seul și la Phenian, dar au fost mutate în China după ce Coreea de Nord nu a dorit ca steagul Coreei de Sud să fluture pe teritoriul său, iar imnul sud-corean să se audă la debutul confruntării.  

Partida de marți a avut loc în contextul unui regres în dialogul inter-coreean, urmare a întreruperii negocierilor cu SUA în privința dosarului nuclear și a testelor cu rachete făcute de Coreea de Nord.