Federația Română de Fotbal a decis joi suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice pe teritoriul României până la 31 martie.

Decizia FRF are la bază deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind pericolul epidemic pe care-l reprezintă virusul COVID-19, notează federația.

În urma unei ședințe ce a avut loc joi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

„Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice”, a anunțat instituția, printr-un comunicat.

Directorul sportiv CFR Cluj, Bogdan Mara, a declarat că gruparea ardeleană dorește suspendarea meciurilor din Liga I, începând cu etapa din week-end, potrivit News.ro. În schimb, patronul FCSB, Gigi Becali, nu este de acord cu întreruperea campionatului, considerând că acest lucru ar avantaja rivala CFR Cluj.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, declarase miercuri că, dacă va apărea un caz de coronavirus în fotbalul din România, automat vor fi suspendate toate competițiile.

Decizia federației vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

„Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate”, se arată în comunicatul federației.

Aceasta a anunțat că și participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.