David Popovici nu va înota în finala de la 400m liber, este anunțul făcut miercuri de Federația Română de Natație.

"Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii", a transmid Federația.

"Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

Federația mai transmite și că David Popovici mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri.

+++

David Popovici s-a calificat miercuri în finala probei de 400 m liber la Campionatele Europene de natație de la Roma, cu al patrulea cel mai bun timp din serii (3min47sec99/100).

Principalii rivali ai acestuia ar fi fost germanii Henning Muehlleitner și Lukas Maertens.