În opinia multor martori oculari, specialiști și nu numai, o partidă din sferturile de finală de la Beijing se ridică la rangul unui adevărat cap de afiș.

Însă, înfruntarea dintre Bianca Andreescu (6 WTA) și Naomi Osaka (4 WTA) poate să depășească un astfel de portret. Argumentul principal pentru acest caz nu se regăsește foarte des în tenis.

Ambele combatante vor avea parte de un duel extrem de interesant, în care un șir de victorii va avea, cu siguranță, de suferit. Bianca va evolua încercând să se impună într-un al șaptesprezecelea meci la rând. În același timp, nipona și-ar putea trece în cont a opta victorie în circuitul WTA. Prin urmare, întâlnirea de astăzi se încadrează într-o dimensiune cu adevărat deosebită.

În mod evident, încrederea celor două ar fi fost greu de stăvilit, din punctul de vedere al oricărui alt adversar. Totuși, ar fi de notat anumite diferențe în ceea ce privește evoluțile lor în cadrul seriilor de victorii.

Pentru Andreescu, majoritatea triumfurilor de la Toronto, New York și, acum Beijing, au venit după un număr mare de bătălii lungi și strânse. Din cele 16 succese la rând, nu mai puțin de 10 partide ale tinerei cu origini române au avut parte de set decisiv. Deși canadianca trece printr-o perioadă absolut uluitoare, în parcusul ei, și-a făcut loc deseori, dramatismul.

În schimb, Naomi Osaka și-a dezvoltat un parțial remarcabil, ulterior eliminării de la US Open (turneu care i-a revenit în final, chiar Biancăi). Japoneza a câștigat toate cele șapte întâlniri ale sale, în minimum de seturi. Cu alte cuvinte, dubla campioană de Mare Șlem traversează și ea, fără îndoială, cea mai bună perioadă a ultimelor luni. Deși nivelul competiției din orașul ei natal (Osaka) nu a fost chiar extraordinar, Naomi și-a demonstrat forma de top în capitala Chinei.

Cu toate acestea, un test uluitor de dificil i-o va aduce în față pe jucătoarea cu cel mai mare capital de încredere din circuit. De altfel, potrivit digisport.ro, tânăra asiatică a remarcat că Bianca etalează un joc uimitor: ”Cred că performanțele realizate de ea în acest an le depășesc pe cele de anul trecut ale mele. Am multe de învățat de la ea”.

Așadar, rămâne de văzut cine va ajunge la finalul unei bătălii a vârfurilor de formă ieșite din comun. Jocul prestat de cele două debordează de tărie și încredere. Bianca Andreescu și Naomi Osaka se vor întâlni în ultima partidă feminină a zilei de vineri la Bejing (după ora 16: 00), în direct la Digi Sport.

Surse:

https://www.digisport.ro/tenis/naomi-osaka-o-lauda-pe-bianca-andreescu-adversara-ei-din-sferturile-de-la-beijing-performantele-ei-le-depasesc-pe-ale-mele-734379