După cum multă lume s-ar fi putut aștepta, parcursul Simonei Halep de la Beijing a fost perturbat de propria situație medicală - așa cum am arătat într-un material recent. Astăzi, românca de pe locul 5 WTA a reușit să ducă la capăt (pe teren) întâlnirea din turul al II-lea, pierdută în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova. Bineînțeles, înfrângerea poate fi considerată categorică. Totuși, dat fiind modul în care s-a desfășurat partida, româncei i-a fost imposibil să obțină un rezultat pozitiv, chiar dacă s-a menținut relativ aproape în setul al II-lea.

Pe lângă evidentele dificultăți în deplasare, cauzate de un disconfort permanent, Halep a întâmpinat și o adversară care își bazează evoluțiile pe propriile lovituri, deosebit de puternice. Așadar, Alexandrova a evoluat într-o manieră radical diferită față de cea a Rebecăi Peterson, oponentul sportivei noastre din prima rundă. Astfel, deznodământul meciului nu a putut fi evitat, partida încheindu-se în aproximativ 70 de minute, cu scorul de 2-6; 3-6.

Potrivit digisport.ro, Simona a acuzat înclusiv dureri la coapsa stângă, pe parcursul celor două intervenții ale medicului fizioterapeut. Durerile s-au materializat pe teren printr-o neutralizare aproape totală a forței în serviciu. După cum am reliefat și mai devreme, mișcarea laterală s-a realizat și ea cu o mare greutate, însă, în pofida tuturor aparențelor, fostul lider mondial nu a dat în vreun moment senzația că se va retrage, nearătând semne de frustare cu privire la propria evoluție. Cumva, Simona și-a propus să ducă la capăt, orice s-ar întâmpla, o competiție de la Beijing, care părea încă de la start, să nu aibă orizonturi foarte largi.

Un ultim aspect suficient de relevant ar fi că inclusiv programul organizatorilor a fost unul defavorabil, din perspectiva constănțencei. Ea avut o pauză de doar o zi între partidele din primele două tururi, fapt care (pare) să nu fi permis o recuperare suficient de bună, luând în calcul circumstanțele fizice aparte, deja cunoscute.

Lăsând în urmă turneul din capitala Chinei, Simonei Halep i-ar rămâne un eveniment de completat înainte de Turneul Campioanelor. Competiția de la Moscova este programată între 14-20 octombrie, iar numărul 5 WTA și-a anunțat anterior prezența în Rusia. De altfel, jucătoarea noastră a și triumfat la Kremlin Cup în 2014.

Dar, există o posibilitate, de luat în calucul, ca situația de anul trecut să se repete. Halep a fost forțată să renunțe atunci la participarea din capitala Federației Ruse. Ulterior, nici prezența la Singapore n-a mai putut fi onorată. Totuși, în 2018, se înregistra abandonul la Beijing. Rămâne de văzut dacă acum, povestea se va schimba, iar Simona Halep își va putea încheia cu bine sezonul. Potrivit gsp.ro, ea a declarat că trebuie să se întoarcă în România pentru analize amănunțite: "Accidentarea mi s-a agravat!"

Surse: https://www.digisport.ro/tenis/simona-halep-a-cerut-de-doua-ori-interventia-fizioterapeutului-in-meciul-cu-alexandrova-a-avut-probleme-la-coapsa-stanga-732663

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-are-probleme-serioase-trebuie-sa-merg-acasa-si-sa-fac-un-rmn-accidentarea-mi-s-a-agravat-e-in-pericol-finalul-sezonului-578740.html