Nu mai puțin de zece fotbaliști de la Dinamo au fost depistați cu coronavirus, iar un derby programat sâmbătă a fost amânat după ce un jucător de la o altă formație a fost descoperit infectat.

​Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat sâmbătă că meciul FCSB-CFR Cluj a fost amânat din cauza unui caz de coronavirus la echipa oaspete.

„Meciul dintre FC FCSB și CFR 1907 Cluj din etapa a 8-a a play-off-ului, programat să se dispute sâmbătă, 18 iulie, cu începere de la ora 21.00, a fost amânat din cauza apariției unui caz de infectare cu COVID 19 în cadrul echipei clujene”, potrivit unei informații postate pe site-ul LPF.

Separat, clubul de fotbal Dinamo a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că încă trei jucători din lotul său au fost testați pozitiv la coronavirus după cele șapte cazuri depistate joi și vineri, care au dus la amânarea partidei restante cu Chindia Târgoviște.

„Toți reprezentanții echipei vor reface zilele următoare testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, pe perioada acestor zile fiind urmate măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică”, a precizat Dinamo.

Deschiderea stadioanelor

Patronul FCSB, Gigi Becali, a avut noi declarații controversate pe tema coronavirusului. „Poți să te dai peste cap, dar, dacă așa a vrut Dumnezeu... Asta-i o boală pe care o ia oricine. Trăim cu ea. Deschideți stadioanele să se îmbolnăvească lumea, pentru că până la urmă toți o să luăm acest virus!”, a spus Becali la „Digi Sport Matinal”.

Ministrul tineretului și sportului i-a dat replica pe Facebook.

„În ziua cu un record de cazuri de infectări pentru România, cu o întreagă echipă de fotbal afectată, prezența publicului pe stadioane este ultimul subiect pe care îl putem discuta. Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru public câtă vreme există un pericol major pentru siguranța oamenilor. Suntem fermi în această privință. 

Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică. Îi rog pe toți, indiferent de funcție, de poziția pe care o au, să fie responsabili și să nu mai lanseze asemenea scenarii fără temei. Încă putem câștiga această luptă, putem limita răspândirea virusului printr-un efort comun, în sport și în întreaga societate”, a scris Ionuț Stroe.