Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, devenit trezorier al Federației Române de Rugby odată cu realegerea lui Alin Petrache la conducerea federației, afirmă că întotdeauna a promovat și susținut sportul românesc.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a vorbit sâmbătă, la Realitatea Plus, despre noua funcție pe care o va deține Teodorovici, afirmând că pe acesta îl recomandă experiența în domeniu și pasiunea, scrie news.ro.

”Eu cred că este un om cu experiență mare din punctul de vedere al economiei și finanțelor. Nu este remunerat, o face din pasiune. Cred că este o personalitate care știe să atragă din punctul de vedere al parteneriatelor pe care ni le dorim mult mai multe lucruri. De fiecare dată ne-am dorit să aducem oameni importanți ca experiență”, a afirmat Petrache, la Realitatea Plus.

”De astăzi mă alătur echipei Federației Române de Rugby. Voi face echipă bună cu Alin Petrache, Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu, Emilia Vizitiu, Ștefan Demci, Ciprian Popa, Neculai Nichitean, Marius Tincu, Cornel Negruț, Cornel Ghenea, Andrei Ioan Szemerjai, Florin Matei și Bogdan Muntean. Întotdeauna am promovat și susținut sportul românesc care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că suntem români”, a scris Eugen Teodorovici pe pagina lui de Facebook.

În opinia sa, rugby-ul este unul dintre campionii sportului românesc.

”Rămâne unul din sporturile care au creat caractere! Rămâne un motiv de mândrie prin rezultatele obținute de ai noștri - ca STEJARII - în competițiile cele mai importante. Iubesc rugby-ul, iubesc sportul, iubesc spiritul de echipă și forța pe care ți-o inspiră. Aș putea spune că nu știu dacă am ales eu rugby-ul sau rugby-ul m-a ales pe mine! Poate pentru ceea ce văd eu în acest sport: motivație, perseverență, îndemânare, anduranță, spirit de echipă ... și fair-play”, afirmă fostul ministru.