Eintracht Peitz are obiective ambițioase: vrea să devină primul club de fotbal amator din Germania care atinge neutralitatea climatică, relatează EURACTIV Germania.

Sebastian Bubner, președintele clubului, spune că vrea să ajungă la neutralitate climatică în 2023. Un obiectiv cu atât mai ambițios cu cât clubul este din Lausitz, Brandenburg, una dintre cele mai mari regiuni carbonifere din Germania.

În imediata vecinătate a clubului SG Eintracht Peitz, nu numai că se extrage lignit, dar acesta este transformat în energie electrică. Germania vrea să renunțe la cărbune până în 2038, astfel că locuitorii din regiune se tem de șomaj, reducerea salariilor și migrarea forței de muncă.

O schimbare structurală proactivă ar putea contracara consecințele eliminării treptate a cărbunelui și ar putea reduce nivelul migrației și al șomajului.

Eintracht Peitz și cei 200 de membri ai clubului au decis să-și adună propria contribuție în acest sens. Ținta este atingerea neutralității climatice, ideea aparținând președintelui Sebastian Bubner.

Prima măsură a fost instalarea unui sistem fotovoltaic pe una dintre clădirile care aparțin Eintracht Peitz, notează EURACTIV Germania.

”Ne-am uitat la ce consumam și ce am economisit odată cu instalarea sistemului fotovoltaic”, a spus Bubner. Rezultatul: Eintracht Peitz emite 25 de tone de CO2 pe an și economisește în prezent 12,5 tone prin sistemul fotovoltaic.

Pentru a compensa emisiile poluante, clubul a lansat și o inițiativă privind plantarea de copaci. De asemenea, intenționează să achiziționeze un microbuz mai puțin poluant pentru meciurile din deplasare ale echipelor de tineret. 

Eintracht Peitz s-a înscris în competiția "Great Star of Sport”, lansată de Confederația sporturilor olimpice din Germania (DOSB), care premiază angajamentul socio-politic din domeniul sportiv.