Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a susținut joi o conferință de presă în care a vorbit despre posibilitatea introducerii consumului de bere pe stadioanele de fotbal din România.

Burleanu a spus că nu ar avea nimic împotriva acestei schimbări, care există deja de ani buni în anumite campionate din Europa.

”A fost un subiect care s-a aflat permanent pe agenda noastră. Considerăm că acest consum, mai ales de bere slab alcoolizată pe stadioane, reprezintă și un element de modernitate pe care vrei să-l aduci. În ultimii opt ani, statul a reînceput să investească puternic în infrastructura fotbalistică. Atunci, consumul de bere slab alcoolizată, cu siguranță, ar fi un element de modernitate care s-ar alătura acestei infrastructuri moderne de care ne bucurăm astăzi, în România”, a declarat Răzvan Burleanu, citat de digisport.ro.

Prin Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice este interzis consumul de alcool, printre alte locuri, și pe stadioane, iar amenda este între 100 și 500 de lei.