După evoluția senioarelor, gimnastele din România continuă să impresioneze și în cadrul competiției junioarelor care are loc tot în Turcia.

România a reușit să domine fără echivoc primele probe oficiale în lupta exponentelor viitorului. Deși rezultatele recente nu recomandau un optimism ieșit din comun, lotul de tineret a demonstrat total opusul la Mersin.

Probele de calificări pe aparate au servit ca ierarhie finală pentru individual compus, dar și pentru clasamentul pe națiuni. Ana Maria Bărbosu s-a descurcat fantastic la toate aparatele. Sportiva de 14 ani a obținut un punctaj cumulat de 54,599, unul cu peste patru unități mai mare decât ocupanta poziției secunde, care a fost nimeni alta decât colega sa, Maria Cepelinschi. Poziția a treia eligibilă i-a aparținut Danielei Batrona, în condițiile regulii active conform căreia reprezentantele fiecărei țări sunt reduse la maximum două de-a lungul finalei, precum este valabil și la senioare.

Iulia Trestianu a obținut al treilea punctaj valoric (depășind-o pe tânăra ucraineancă cu un total de trei sutimi; 49,866 față de 49,832). Așadar, ierarhia pe națiuni nu putea altfel ilustrată, decât sub controlul absolut al tricolorelor. România (a cărei formulă a fost completată de Ana Turcu și Andreea Preda) a devansat clar Ucraina și Ungaria pe podiumul zilei. Putem astfel spune că semnele unui reviriment major continuă să apară treptat în gimnastica artistică autohtonă.