Dacă regatul tenisului este Wimbledon, în materie de Formula 1 încoronarea se face tot pe teritoriu englez, cu Hamilton culegând laurii celei de-a șasea victorii.

Circuitul de la Silverstone ne-a oferit din nou, un Grand Prix britanic plin de evenimente și dueluri spectaculoase. Nu e de mirare că întregul week-end de curse a adus la fața locului 351.000 de spectatori.

Aceștia din urmă n-au fost dezamăgiți, Lewis Hamilton reușind să rescrie istoria, cu o a șasea victorie pe traseul care a deschis povestea F1, în 1950.

Și pentru a garanta ideea respectivă, campionul mondial en-titre a încheiat ultimul tur stabilind și noul record al circuitului. Astfel, englezul a obținut toate cele 26 de puncte disponibile în cea de-a zecea etapă a sezonului.

Hamilton a fost urmat pe podium de colegul finlendez de la Mercedes, Valteri Bottas și de Charles LeClerc. Întrecerea n a fost lipsită de acțiune pe pistă. Bottas (plecat din pole-position) a reușit să reziste atacurilor lui Hamilton. Totuși, incursiunea în decor a lui Antonio Giovinazzi, i-a permis liderului clasamentului general să iasă de la boxe în fața colegului său, după intrarea Saftey Carului pe circuit.

Din momentul respectiv, Lewis a reușit să controleze perfect ritmul întrecerii, securizându-și fără probleme triumful. În aceeași măsură, LeClerc și Max Verstappen s-au hărțuit reciproc în majoritatea timpului, monegascul dorind să-și ia revanșa după înfrângerea relativ controvesată (din punctul său de vedere), suferită pe tărâm austriac, în fața vatavului.

Până la urmă, cei doi au evitat orice fel de acroșaj, deși s-au aflat, la un moment dat, în paralel pe linia boxelor. În schimb, Verstappen avea să fie acroșat dur și trimis în pietriș de către Sebastian Vettel. Incidentul din turul 38 avea să-i aducă germanului de la Ferrari, o penalizare de 10 secunde, care nu avea să-i influențeze cu mult, o clasare cu mult în afara punctelor.

Din fericire pentru tânărul olandez, el a putut salva o clasare în top 5. Ulterior, conform The Telegraph, Vettel i-a cerut scuze lui Max pentru eroarea comisă. A fost greșeala mea!, a fost concluzia multiplului campion mondial, imediat după finalul întrecerii. Pentru publicul britanic, evenimentele respective au trecut pe planul secund.

Favoritul fanilor de la Silverstone a marcat o performanță deosebită, extinzându-și avantajul ierarhia generală, la 39 de puncte.

Ce zi! Te iubesc Silverstone!, a exclamat printre altele, învingătorul, potrivit publicației citate. Coechipierul său de la Mercedes (Bottas) pare să nu fie capabil în a-i ține piept britanicului, iar drumul către cel de-al șaselea titlu se tot limpezește.

Totodată, dominația Mercedes în clasamentul constrcutorilor pare să fie mai clară ca oricând, orientându-ne la era motoarelor hibride, începută în 2014. Formația din Stuttgart și-a adjudecat victoria în 9 dintre cele 10 etape disputate în anul curent, creându-și un ecart de peste 160 de lungimi, în duelul cu rivalii de la Ferrari. Următoarea cursă din Marele Circ va avea loc în week-endul 26-28 iulie, în patria lui Michael Schumacher, pe traseul de la Hockenheim. Emi Voicu Surse: Telegraph